Le Guignard Cremant de Limoux No. 10

Kleur: Helder en sprankelend met fijne, aanhoudende bubbels.
Geur: Aroma’s van groene appel, citrus, en witte bloemen, met subtiele briochetonen door de rijping op de lies.
Smaak: Verfrissend en levendig, met smaken van sappige appel, citroen en een vleugje honing. De afdronk is elegant en droog, met een fijne minerale toets.

 15,95

-
+

Le Guignard Crémant de Limoux No. 10 is een sprankelend voorbeeld van de verfijning en traditie van de Limoux-wijnregio in Zuid-Frankrijk. Geproduceerd met de finesse van de **méthode traditionnelle**, deze crémant weerspiegelt de rijke geschiedenis en het unieke terroir van de Limoux.

Limoux, gelegen in de Languedoc, staat bekend als de geboorteplaats van mousserende wijn, met een traditie die teruggaat tot de 16e eeuw. De wijngaarden voor deze crémant liggen op de uitlopers van de Pyreneeën en profiteren van een gematigd klimaat en diverse bodemtypes, waaronder klei en kalksteen, die bijdragen aan de complexiteit van de wijn.

Le Guignard Crémant de Limoux No. 10 is gemaakt van een zorgvuldig geselecteerde blend van druivensoorten die kenmerkend zijn voor deze regio:
Chardonnay: Zorgt voor frisheid en finesse.
Chenin Blanc: Voegt levendige zuren en rijke fruitige tonen toe.
Mauzac: Brengt kenmerkende Limoux-aroma's van appel en bloemen.
Pinot Noir: Geeft structuur en een subtiele hint van rood fruit.

Deze crémant wordt geproduceerd volgens de **méthode traditionnelle**, dezelfde methode als bij Champagne:
Eerste fermentatie: Vindt plaats in roestvrijstalen tanks om de pure fruitaroma's te behouden.
Tweede fermentatie: Gebeurt op de fles, gevolgd door een rijping van minimaal 12 maanden op de lies, wat zorgt voor de ontwikkeling van complexe smaken en een fijne mousse.
Dosage: Toegevoegd om de gewenste balans en elegantie te bereiken, resulterend in een droge stijl.

Ideaal als elegante start van een maaltijd of feestelijke toast.
Combineert prachtig met zeevruchten, zoals oesters en garnalen, lichte visgerechten, en frisse salades. Ook een heerlijke match met zachte kazen en delicate patés.

Serveer gekoeld op 6-8°C voor de beste ervaring.

Le Guignard is een naam die synoniem staat met kwaliteit en traditie in de productie van Crémant de Limoux. Hun toewijding aan de klassieke methoden en hun respect voor het terroir van Limoux garanderen wijnen van uitzonderlijke elegantie en verfijning. Le Guignard Crémant de Limoux No. 10 is een prachtige uitdrukking van deze toewijding en het erfgoed van de regio.

Le Guignard Crémant de Limoux No. 10 biedt een schitterende balans tussen traditie en moderniteit, en is een perfecte keuze voor liefhebbers van verfijnde mousserende wijnen.

Extra informatie

druivensoort

, ,

land

prijs

smaak-wijn

soort

streek

All search results