De Larrainzar Angel Barrica

 12,95 73,50

De Larrainzar Angel Barrica – prijs: Per 6 flessen
 73,50
-
+
De Larrainzar Angel Barrica – prijs: Fles
 12,95
-
+
 73,50
 12,95
-
+

In het glas schittert de wijn met een paarsrode tint en verleidt het met frisse aroma's van rode bosvruchten, zwarte bes en pruimen, samen met subtiele hints van leer en tabak. De smaak is aangenaam complex, met een levendige frisheid en een verfijnde zuurgraad. De wijn heeft drie maanden gerijpt op Frans eiken en is ontwikkeld om de fruitige en licht romige elementen van de blend te benadrukken, naast de verfijnde tannines.

De wijnmaker vertelt:
"Angel de Larrainzar is meer dan een wijn; het is ons eerbetoon aan onze overgrootvader, Angel Larrainzar, een pionier in de zoektocht naar kwaliteitswijn in Navarra. Sinds hij in 1891 het roer overnam van de wijngaard die door zijn vader was gesticht, streefde hij naar excellentie."

De wijn komt van onze familiewijngaard, waar de Larrainzars al meer dan 160 jaar wonen. Dit bijzondere terrein, omringd door een eeuwenoude muur die ooit door de monniken van het klooster van Irache werd gebouwd, werd al eeuwenlang gebruikt voor de wijnbouw.

Gelegen op een hoogte van ongeveer 575 meter boven de zeespiegel, zorgt de noordelijke ligging van de wijngaard voor een vertraagde rijping van de druiven, wat resulteert in een late oogst. Deze unieke omstandigheden dragen bij aan de frisse en gebalanceerde karakteristieken van de wijn.

De wijn heeft een diepe paarse kleur met violette reflecties, een teken van zijn jeugd. De neus is aantrekkelijk en intens fruitig, met aroma's van framboos, zwarte pruim, kruiden en lichte tonen van geroosterd brood. In de mond is hij levendig en fris, met een explosie van fruitige smaken en een complexe structuur.

Druivenrassen: 45% Tempranillo, 29% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 16% Garnacha
Wijnhuis: Pago de Larrainzar
Wijnregio: Navarra DO
Inhoud: 0,75 L
Alcohol: 14,5%
Productiemethode: Conventioneel en duurzaam
Schenktemperatuur: 17-19°C

De familie Larrainzar is al meer dan 150 jaar eigenaar van dit klassieke landgoed in Ayegui, naast het Irache-klooster aan de voet van Montejurra. In 1891 begon Luis Larrainzar, de overgrootvader van de oprichter van Bodegas Pago de Larrainzar, een wijngaard met Tempranillo en een kleine wijnmakerij. Deze beperkte productie won een gouden medaille op de Wereldtentoonstelling van Barcelona in 1929.

Na verloop van tijd staakte de familie de wijnproductie, maar in 2001 besloot Miguel Canalejo Larrainzar om zijn droom te verwezenlijken: opnieuw wijn maken op het familiedomein en de wereld een persoonlijk product te bieden. Samen met twee van zijn kinderen, Miguel Canalejo Lasarte als technisch manager en Irene Canalejo Lasarte voor commerciële en marketingtaken, herleefde de productie.

Onder begeleiding van gerenommeerde experts, zoals de prestigieuze wijnmaker Ignacio de Miguel Poch, werd het team verder versterkt met Igor Crespo als wijnmaker en veldmanager, en Marian San Martín als hoofd van klantenservice en wijntoerisme.

In september 2006 werd Bodegas Pago de Larrainzar officieel geopend, samenvallend met de lancering van de eerste wijn, Pago de Larrainzar 2004. Sindsdien werkt het team met dezelfde passie en professionaliteit om dit wijnhuis tot een succes te maken.

All search results