Paolo Manzone Barbera d’Alba
Manzone, Paolo
Geschiedenis:
Lekkere wijn maken van je eigen wijngaard, in je eigen geliefde Piemonte – wie zou daar niet van dromen? Paolo Manzone, lange tijd wijnmaker voor wijngigant Giordano, heeft zijn droom voor elkaar. Hij bezit tien hectare wijngaard in Piemonte, waarvan 4 met de prestigieuze appellation Barolo en 6 in de omgeving van Alba. De ene Barolo draagt de naam van het sub-district Serralunga – geboortegrond van lang levende, tamelijk krachtige Barolo’s – en is afkomstig van 15 jaar oude stokken. De andere is een “single vineyard” of Cru: Meriame, 60 jaar geleden aangeplant. Paolo Manzone is zelfs de enige bezitter van deze wijngaard, een echte Monopole dus, hoewel dat niet op het etiket staat.
Naast de 2 Barolo’s produceert Paolo Manzone ook nog een Dolcetto d’Alba, een Barbera d’Alba en een Nebbiolo d’Alba. Deze wijnen komen van 6 hectare wijngaard in de gemeente Sinio, die geen recht hebben op de DOCG Barolo. De aandacht en zorg die aan deze wijnen wordt besteed is precies dezelfde als voor de Barolo’s: er wordt alles aan gedaan om fruit, terroir en karakter te behouden.
Met de hand geoogst, 45 hl per hectare.
Wijngaard
Het fruit voor deze wijn is afkomstig van een wijngaard die twintig jaar geleden werd aangeplant. De bodem is sterk kalkhoudend, waardoor de opbrengst van nature laag is, maar wel van uitstekende kwaliteit.
Vinificatie
Traditionele vinificatie in tanks van RVS, bij gecontroleerde temperatuur.
Kleur
Robijnrood.
Neus
Intense neus van kersen, specerijen.
Smaak
Tamelijk stevige wijn, veel fruit, goede structuur, lange afdronk.
Spijs
Bij vleesgerechten, wild, pasta en harde kazen
Serveren
16-18° C
3 op voorraad
€ 14,95 – € 83,00
3 op voorraad
3 op voorraad
Extra informatie
druivensoort | |
---|---|
land | |
prijs | |
smaak-wijn | |
soort | |
streek |