Il Cigno Pinot Grigio

De il Cigno Pinot Grigio is een prachtige witte wijn met een verleidelijk aroma van wit fruit, zoals appel en peer. De smaak is zijdezacht met levendige frisse zuren en subtiele tonen van bloemen en citrus. Deze wijn is ideaal om te serveren bij visgerechten, lichte salades met vis of kip, en schaal- en schelpdieren. Daarnaast is hij ook perfect als gezellige borrelwijn!

Wijnland:  Italië
Wijnstreek:  Abruzzo
Druivensoort:  Pinot Grigio
Smaakprofiel:  Fris & Fruitig
Lekker bij:   Aperitief, Borrelhapjes, Vis

De il Cigno Pinot Grigio past ook uitstekend bij borrelhapjes, en is een geweldige keuze voor een aperitief.

 8,49 47,10

Il Cigno Pinot Grigio – land: Italïe, prijs: Fles
 8,49
-
+
Il Cigno Pinot Grigio – land: Italïe, prijs: Per 6 flessen
 47,10
-
+
 8,49
 47,10
-
+

### Het Wijngebied Terre di Chieti en de il Cigno Wijngaarden

In het hart van het prachtige wijngebied Terre di Chieti liggen de wijngaarden van il Cigno, waar de trotse Italiaanse Pinot Grigio druif wordt geteeld. Bij il Cigno heerst er een diep gevoel van trots, want hun Pinot Grigio is door de jaren heen aanzienlijk in kwaliteit toegenomen. Dit proef je meteen: de wijn is puur en krachtig. Dankzij voortdurende investeringen in moderne wijnproductietechnieken en de toewijding van de wijnmaker, die veel tijd in de wijngaarden doorbrengt, is de kwaliteit naar nieuwe hoogten gestegen. Hierdoor wordt deze Pinot Grigio vaak geserveerd als huiswijn in vooraanstaande restaurants.

De Invloed van Natuurlijke Elementen op de Oogst

De wijngaarden van il Cigno liggen in de nabijheid van een meer, wat een bijzondere invloed heeft op de wijngaard. Daarnaast speelt de constante wind een belangrijke rol; deze verkoelt de druiven tijdens het warme groeiseizoen, wat essentieel is voor de zuiverheid en rijpheid van de oogst. De naam ‘il Cigno’, wat ‘de Zwaan’ betekent, is een eerbetoon aan de zwanen die altijd op het meer te zien zijn. Deze elegantie wordt ook weerspiegeld op het etiket van de wijnfles, waar een zwaan is afgebeeld. De wijngaard biedt de druiven een perfecte omgeving: overvloedige zonneschijn, de verkoeling van de wind en een rijke bodemstructuur. Deze ideale omstandigheden zorgen voor een uitzonderlijke oogst met veel variëteit.

De Geur en Smaak van de il Cigno Pinot Grigio

Bij het proeven van de il Cigno Pinot Grigio werden we aangenaam verrast. De druiven worden in de vroege ochtend geplukt om hun optimale kwaliteit te behouden, en dat proef je. Deze wijn belichaamt alles wat een Pinot Grigio zou moeten zijn: lichte frisheid, een subtiel zuurtje, en een onweerstaanbare drang om nog een slok te nemen. De wijn prikkelt al je zintuigen. Het bouquet is intens maar zeer aangenaam, met aroma’s van wit fruit zoals appel en peer, en delicate bloesemtonen. In de smaak ontdekken we een scala aan sensaties: wit fruit, citrustonen, en florale accenten. Wat ons echter het meest verbaasde, was de uitzonderlijke zachtheid van deze witte wijn.

Extra informatie

druivensoort

land

prijs

,

smaak-wijn

soort

streek

All search results